101 Puteri dunia melayu : sejarah dan lagenda (Kuala Lumpur Jabatan Muzium dan Antikuiti, 2003)
Summary:Penerbitan buku ini merupakan satu lagi kejayaan Jabatan Muzium dan antikuiti dalam usahanya mengumpul warisan sejarah silam untuk dijadikan bahan bacaan dan rujukan generasi kini dan akan datang
Includes bibliographical references p.470-478 and index
Keywords: Syed Zulfida S.M.Noor; Kepulauan melayu; Puteri -- sejarah